Такмичења у кошарци и баскету

Међуокружно такмичење у баскету 3 на 3

У Крагујевцу, 15. марта 2022. године одржано је Међуокружно такмичење у баскету 3x3. Ученице наше школе Валнетина Вујичић, Марија Кизић, Кристина Ристановић и Софија Тодоровић предвођене професором Блажом Недовићем, оствојиле су прво место. У финалу су победиле екипу из Краљева резултатом 15 – 10.

Међуокружно такмичење у кошарци за девојчице

После успешног старта на Општинском такмичењу у кошарци где су савладане екипе Гимназије из Чачка и екипа Медицинске школе из Чачка девојке су се пласирале на међуопштинско такмичење које је такође одржано у Чачку. Такмичење у Чачку је регистровано 20 према 0 у корист наше школе обзиром да се противници из Ивањице, Лучана и Горњег Милановца нису појавили. После релативно лаких победа знали смо да ће нашу екпу чекати тешки мечеви на међуокружном такмичењу. Међуокружно такмичење је одржано у Крагујевцу у хали Парк. На истом, дошле су екипе Гимназија из Крагујевца, Гимназија из Краљева, Гимназија из Пријепоља као и Техницка школа из Чачка. После извлачења парова нашој школи је припала та част да отвори такмичење против снажне и јаке Гимназије из Крагујевца за коју наступају играчице које већ имају вишегодишње првотимско искуство у својим екипама. У нимало лакој утакмици, у којој смо били све време у минусу од 3 до 8 разлике и нисмо успевали да реализујемо задатке са тајм аута, отишло се на одмор за 5 разлике за екипу Гимназије из Крагујевца. Полуврме је добро дошло нашим девојкама да повежу редове и заиграју бриљантно, што и сам резултат говори. На крају меча славили смо са 16 поена разлике у нашу корист. У екипи наше школе посебно су се истакле 4 девојчице Софија Тодоровић, Марија Кизић, Валентина Вујичић и Кристина Ристановић. Такође, велики допринос овој победи дале су и остале девојке које су својим спортским духом и несебичном подршком давале потпору нашој екипи. У финалу нас је чекала једна озбиљна екипа састављена од већ сада професионалних играчица из Гимназије Краљево. Меч нимало лак, у којој су наше девојке показале да на једном заиста високом нивоу могу играти овај спорт, те су тако и отвориле утакмицу. Већ у другој четвртини имале су предност од 8 поена разлике, од прилично моћнијег противника од себе. Све се чинило да иде у добром правцу, али умор из полуфиналног меча је почео да узима данак. Мало по мало наша предност се топила помало и незаслужено, јер у самом финишу утакмице несрећно смо примили 5 тројки и тиме отишли са паркета погнуте главе. Резултат је био 6 разлике у корист нашег противника. Било како било, наше девојке су на најрепрезентативнији начин представљале нашу школу и показале, да ће још дуго година у будућности наша школа имати сјајну женсу кошаркашку екипу. За нашу школу наступале су поред горе поменуте четири девојчице још и: Исидора Томић, Анастасија Милинковић, Ивана Икодиновић, Анђела Вујиновић, Кристина Матијевић и Теа Ћирјаковић, под тренерском палицом професора Блажа Недовића.

Спортски поздрав до неког другог великог такмичења о којем ћемо вас сигурно обавестити.

Окружно такмичење у кошарци за девојчице

У петак 25. 2. 2022. године одржано је Окружно такмичење у кошарци за девојчице. Женским тим наше школе освојио је прво место и тиме се пласирао на међуокружни ниво такмичења. Професор Блажо Недовић предводио је тим од 11 ученица наше школе, а то су:

 1. Валентина Вујичић
 2. Марија Кизић
 3. Софија Тодоровић
 4. Кристина Ристановић
 5. Ања Берак
 6. Ивана Икодиновић
 7. Исидора Томић
 8. Анђела Вујиновић
 9. Вања Зимоњић
 10. Кристина Матијевић
 11. Анастасија Милинковић

Општинско такмичење у кошарци за девојчице

У уторак 22. 2. 2022.године одржано је Општинско такмичење у кошарци за дечаке и девојчице. Женским тим наше школе освојио је прво место и тиме се пласирао на окружни ниво такмичења. Професор Блажо Недовић предводио је тим од 11 ученица наше школе, а то су:

 1. Валентина Вујичић
 2. Марија Кизић
 3. Софија Тодоровић
 4. Кристина Ристановић
 5. Ања Берак
 6. Ивана Икодиновић
 7. Исидора Томић
 8. Анђела Вујиновић
 9. Вања Зимоњић
 10. Кристина Матијевић
 11. Анастасија Милинковић

МВП такмичења била је наша ученица Валентина Вујичић.

Општинско такмичење у баскету 3 на 3

У четвртак 10.2.2022.године одржано је општинско такмичење у баскету 3 на 3. Наше ученице Валентина Вујичић, Марија Кизић, Софија Тодоровић и Кристина Ристановић су уз подршку професора Блажа Недовића освојиле прво место у конкуренцији девојчица, док су дечаци освојили друго место.