Такмичења из Математике

Такмичење "Кенгур без граница" 2018.

У недељу 10. јуна 2018.године, на Природно-математичком факултету у Крагујевцу одржан је финални турнир "Кенгур без граница". Право учешћа на овом такмичењу остварили су ученици који су на претходно одржаном нивоу такмичења освојили неку од прве три награде. То су:

  • Јечменић Александар, ученик првог разреда
  • Стијеповић Вук и Милановић Лазар, ученици другог разреда
  • Глишовић Анђела, ученица трећег разреда и
  • Чулић Немања, ученик четвртог разреда

На финалном турниру Јечемнић Александар и Глишовић Анђела освојили су трећу награду, док су Стијеповић Вук и Чулић Немања остварили запажен резултат у својим категоријама. Лазар Милановић из оправданих разлога није учествовао на такмичењу. Резултате такмичења погледајте овде

Резултати ученика наше школе на претходно одржаном нивоу такмичења "Кенгур без граница" налазе се овде

Резултати наших ученика на Окружном такмичењу из математике

На Окружном такмичењу из математике, одржаном 24. фебруара 2018.године, у чачанској Гимназији, наши ученици постигли су запажене резултате:

УченикОдељењеОсвојено местоПрофесор
Јечменић АлександарI1четвртоДушица Обрадовић Миликић
Милановић ЛазарII1трећеДушица Обрадовић Миликић
Глишовић АнђелаIII1четвртоНадица Милинковић

Успех на Општинском такмичењу из математике

На овогодишњем Општинском такмичењу из математике, одржаном 13. јануара, ученици наше школе постигли су запажен успех. Анђела Глишовић (III1) освојила је прво место, а Александар Јечменић (I1) и Лазар Милановић (II1) освојили су друго место. Њихови поносни ментори су професори математике Надица Милинковић и Душица Обрадовић Миликић.